Naam (verplicht)

Mailadres (verplicht)

Telefoonnummer

Het soort dier

Je bericht aan Praktijk Dierbewust


Contact

Praktijk Dierbewust
info@praktijkdierbewust.nl
06-54647250

Tijdens een consult kan ik niet opnemen. Spreek gerust een boodschap in, dan bel ik u spoedig terug.

Praktijk locaties

Bezoekadres
Meppelerweg 54
7963 RX Ruinen

Voor uw paard of pony kom ik bij u op locatie, reiskosten tot 20 km zijn meegenomen in de consultprijs. Buiten de 20 km kost € 0,25 per kilometer.

Bedrijfsinformatie

Adres:
Meppelerweg 54
7963 RX Ruinen

KVK nummer: 65276396
BTW nummer: NL 213075817.B01

Openingstijden

Op werkdagen telefonisch te bereiken tussen 9.00 uur -18.00uur.

Afspraken bij Het Hofje worden ingepland op woe- en vrijdagochtend.

 

Dazenplaag en muggenoverlast

Dazenplaag en muggenoverlast
July 26, 2016 Anna Kruithof
In Uncategorized

Door een bizar zachte winter, op eerste kerstdag werd het gemiddeld 14 graden, heeft Nederland nu te maken met een dazenplaag en muggenoverlast.

Dazen en muggen zijn bloedzuigende insecten. Dazen zijn groot en worden vooral gezien in de buurt van vee zoals paarden en koeien. Muggen zijn klein en die houden je ’s nachts uit je slaap met hun hoge gezoem. De muggenmelk is bij drogisterijen constant uitverkocht en ook groothandels hebben moeite om aan de vraag te voldoen.

Om eerlijk te zijn heb ik hier aan de kust niet zo veel last van muggen, wel van dazen bij de paarden.

Omdat de muggenmelk uitverkocht is en ook in de ruitersportzaken de vliegensprays over de toonbank vliegen is het handig om te weten wat je zelf kunt mugdoen tegen insecten en welke middelen goed werken en welke niet.

Dazen en muggen komen af op bloed en zweet, lichaamsgeuren dus.

Voor jezelf in de slaapkamer wil een aromalampje met daarin wat citronella olie goed helpen om muggen op afstand te houden. Deze aromalampjes zijn tegenwoordig ook te koop in een stekkervorm. Mijn voorkeur gaat uit naar de etherische olie in een aromalampje op elektriciteit, een kaarsje naast mijn bed vind ik een beetje gevaarlijk

Een ventilator naast je bed helpt ook goed omdat muggen niet van wind houden. Nadeel is dan wel dat de ventilator aanblijft en dit kan ook op je eigen luchtwegen inwerken waardoor een zomerverkoudheid kan ontstaan.

Om de hond vrij van muggen rond zijn kop te houden gebruik ikzelf de Outdoor Spray van Espree. Deze spray is op basis van etherische oliën en geeft een frisse Lemongrass geur. Bijkomend voordeel van deze spray is dat hij ook gelijk werkt als een zonnebrand want ook honden kunnen verbranden!

Dazen komen af op warmte. Lichte paarden en koeien hebben in de regel veel minder last van dazen dan donker gekleurde soortgenoten, want zoals iedereen wel eens ervaren heeft: donker trekt warmte aan. Tegenwoordig worden er veel dazenvallen verkocht. Een zwarte bal onder een soort parasolletje lokt de dazen waarna ze in een bak water vallen en verdrinken. Een dazenval is erg effectief maar niet alle dazen worden erdoor geweerd.

Er zijn tal van vliegensprays op de markt ook wel geurneutralisators genoemd.

Door een geurneutralisator op te spuiten wordt de lichaamsgeur van het paard gemaskeerd waardoor hij minder aantrekkelijk is voor de daas.

Comments (0)

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Call Now Button