Naam (verplicht)

Mailadres (verplicht)

Telefoonnummer

Het soort dier

Je bericht aan Praktijk Dierbewust


Contact

Praktijk Dierbewust
info@praktijkdierbewust.nl
06-54647250

Tijdens een consult kan ik niet opnemen. Spreek gerust een boodschap in, dan bel ik u spoedig terug.

Praktijk locaties

Bezoekadres
Meppelerweg 54
7963 RX Ruinen

Voor uw paard of pony kom ik bij u op locatie, reiskosten tot 20 km zijn meegenomen in de consultprijs. Buiten de 20 km kost € 0,25 per kilometer.

Bedrijfsinformatie

Adres:
Meppelerweg 54
7963 RX Ruinen

KVK nummer: 65276396
BTW nummer: NL 213075817.B01

Openingstijden

Op werkdagen telefonisch te bereiken tussen 9.00 uur -18.00uur.

Afspraken bij Het Hofje worden ingepland op woe- en vrijdagochtend.

 

SPORTMASSAGE

Bij Praktijk Dierbewust kunt u ook terecht voor een (sport)massage voor uw paard of pony.

Sportmassage voor paarden heeft veel voordelen. Door een massage verbetert de spieropbouw, krijgt het paard meer bewegingsvrijheid, wordt bindweefsel opgerekt en gestrekt zodat verklevingen verdwijnen waardoor er minder snel spierkrampen ontstaan. Daarnaast stimuleert een sportmassage de circulatie van bloed- en lymfestelsel waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en er beter herstel is van spieren en gewrichten na het werk of na een blessure.

Sportmassage heeft niet alleen fysiek veel voordelen. Ook mentaal kan een massage bijdragen aan een fit en vrolijk paard. Door de aanrakingen wordt het paard zich meer bewust van zijn lichaam. Daarnaast komt er tijdens de massage endorfine vrij. Dit is een lichaamseigen pijnstiller. Het paard leert zich tijdens de massage te ontspannen en los te laten wat tijdens trainingen een alerter paard geeft.

 

Naast de voordelen die een regelmatige sportmassage van zichzelf al heeft voeg ik er een voordeel aan toe!

Omdat ik niet zie zijn mijn handen mijn ogen, mijn gids. Alles wat ik wil zien, moet ik eerst voelen voor ik mij er een voorstelling van kan maken. Doordat ik mijn hele leven al gewend ben om te voelen, kan ik blokkades in het lichaam veel beter opsporen en verhelpen dan iemand die wel ziet.

Of paarden aanvoelen dat ik niet zie, durf ik niet te zeggen. Dat weten alleen de paarden, maar over het algemeen reageren paarden anders op mij. Ze stellen zich makkelijker open en zijn voorzichtiger. Hierdoor kan ik ook moeilijk benaderbare paarden goed behandelen.

Als aanvulling op de massage is aromatherapie mogelijk om het beste resultaat te behalen voor de gezondheid van je paard.

 

Poot Praktijk Dierbewust
Call Now Button