Naam (verplicht)

Mailadres (verplicht)

Telefoonnummer

Het soort dier

Je bericht aan Praktijk Dierbewust


Contact

Praktijk Dierbewust
info@praktijkdierbewust.nl
06-54647250

Tijdens een consult kan ik niet opnemen. Spreek gerust een boodschap in, dan bel ik u spoedig terug.

Praktijk locaties

Bezoekadres
Meppelerweg 54
7963 RX Ruinen

Voor uw paard of pony kom ik bij u op locatie, reiskosten tot 20 km zijn meegenomen in de consultprijs. Buiten de 20 km kost € 0,25 per kilometer.

Bedrijfsinformatie

Adres:
Meppelerweg 54
7963 RX Ruinen

KVK nummer: 65276396
BTW nummer: NL 213075817.B01

Openingstijden

Op werkdagen telefonisch te bereiken tussen 9.00 uur -18.00uur.

Afspraken bij Het Hofje worden ingepland op woe- en vrijdagochtend.

 

THERAPIEËN

Therapieën

Praktijk Dierbewust Therapie Aromatherapie

Aromatherapie
Aromatherapie maakt gebruik van essentiële of etherische oliën van planten, bloemen en bomen met een sterke geur. Aromatherapie kan zowel fysiek als mentaal ingezet worden. Voor emoties wordt gebruik gemaakt van de geur en voor fysieke klachten wordt een minimale hoeveelheid essentiële olie ingenomen of toegevoegd aan een massage olie. Essentiële oliën zijn heel krachtig en daarom hoeft er niet veel gebruikt te worden om een mooi resultaat te behalen.

Praktijk Dierbewust Therapie Bach Bloesem

Bach-bloesemtherapie
Bach-bloesemtherapie brengt het karakter weer in balans. Elk dier heeft een eigen karakter met typische kenmerken. De Bach-bloesemremedies, in totaal 38, hebben elk hun eigen kenmerken die vooral in disbalans te herkennen zijn. Het karakter, of het gedrag, kan uit balans raken door tal van oorzaken. Een Bach-bloesemremedie, speciaal samengesteld voor het dier, helpt het gedrag weer in in balans te krijgen. Omdat emoties vaak door externe oorzaken zoals een verhuizing of het verlies van een maatje worden veroorzaakt, worden naast Bach-bloesemremedie doorgaans meerdere therapieën ingezet.

Praktijk Dierbewust Therapie Celzouten

Celzouttherapie
Celzouten bestaan uit mineralen. Mineralen zijn nodig in het lichaam om hele normale processen draaiend te houden, bijvoorbeeld het soepel houden van spieren. Bij tekorten aan mineralen treden er ongemakken op. Celzouten zijn kleine tabletjes. De mineralen in deze tabletjes zijn verwreven en zo klein dat ze vrijwel direct via de slijmvliezen in mond of maag opgenomen worden door de cellen waar ze meteen hun werk kunnen doen. Celzouttherapie laat daarom ook niet lang wachten op een reactie van het lichaam en mag naast reguliere medicijnen gebruikt worden.

Praktijk Dierbewust Therapie Voeding

Voeding
Voeding is een eerste levensbehoefte. Goede voeding die aansluit bij het dier is het beste. Dieren hebben naast hun eigen voorkeuren hun fysieke behoeften. Carnivoren zoals honden en katten hebben behoefte aan veel vetten, eiwitten en dan vooral uit dierlijke bronnen. Paarden daarentegen hebben veel behoefte aan ruwe celstof die verteerd wordt in de hele grote blinde darm. Deze fysieke behoeften kun je ook omschrijven als natuurlijke behoeften. Wat heeft het dier van nature nodig, wat sluit het beste aan bij zijn verteringssysteem. Elk dier heeft een andere energiebehoefte want het ene dier doet veel en het andere bijna niets.

Een goed uitgedacht voerschema is essentieel om je dier, wat het ook doet, topfit te houden.

Bekijk de behandeltarieven van Praktijk Dierbewust

Tarieven

Call Now Button